Potrzebna pomoc

Dyskusje o wszystkim i o niczym, gry, zabawy itp.

Moderator: Mods

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Betas
Posty: 475
Rejestracja: 24 lip 2007, 20:10
Lokalizacja: Debrzno/Dortmund
Kontakt:

Potrzebna pomoc

Post autor: Betas » 26 maja 2010, 14:41

Potrzebuję odpowiedzi na te pytania xD Niech mi nikt nie mówi ,że google istnieją bo wujek google tu właśnie nie pomógł xD Także proszę was o pomoc xd

1. Jakie są pliki główne sterownika napędu optycznego?
2.Jaka jest ścieżka do uruchamiania cyfrowego odtwarzania dźwięków z napędu CD.
3.Jaka jest kolejność działań aby skonfigurować nawigację GPS przez komputer.
4.Jakie są nazwy plików konfiguracyjnych do : centrum zabezpieczeń, połączenia sieciowego, dodawanie i usuwanie programów.
5.Jakie jest typowe przerwanie dla kontrolera modemu telefonicznego.

Z góry dzięki :)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 23:02 przez Betas, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
weidenfeller1
Posty: 1712
Rejestracja: 27 wrz 2007, 11:19
Kontakt:

Post autor: weidenfeller1 » 26 maja 2010, 23:13

Odnośnie pytanie.1 zalezy jaki masz napęd;>?
Napędy Aopen
Napędy Asus
Napędy Lg
Napędy Mitsumi

jak Aopen to:
620fm203.exe
622fm203.exe
95cdmkr1.exe
95cdmkr2.exe
cdmkr-2.exe
cdmkrv17.exe
cdrom215.exe
cdrom331.exe
cdrom340.exe
cdrom500.exe
cdv510.exe
cdv510b.exe
cr1420c.exe
620_240D.EXE
620_240W.EXE
crw620_d.exe
crw620_w.exe
622_240.EXE
crw622.exe
f_11j.exe
f_11k.exe
f_120.exe
f_140.exe
fwsa113.exe
ug_520s.exe
9624.exe
9632.exe
new9632.exe
t003.exe
update3.exe
v31520mu.exe

Jak asus to:
CD-S500 drv150.zip
cdrom-104.pdf
cdrom-105.pdf
cdspeed.exe
drv120.zip
drv130.zip
drv140.zip
drv150.zip
dvdrom-100.pdf

Jak LG to:
32x.exe

jak Mitsumi to:
MTMCDAI.386
MTMCDAI.SYS
PLAYCD.EXE
READMEA.ENG
SETUPD.EXE
mits2432.EXE

póżniej te pliki tez posiadają jakieś podpliki:P chyba?


pytanie.2

Zależy.jesli chcesz żeby odtwarzanie odbywało się przez kabelek (analogowo) to: Moj komputer > właściwości > sprzęt > menedżer urządzeń > Stacje dysków CD/DVD > Właściwości: tutaj odfajkuj "cyfrowe odtwarzanie" i gra;P :mrgreen:

pytanie.3 to korzystałem z neta ogólnie bo tez nie wiem mnie więcej ale dla XP? to będzie tak..

1. ActiveSync
- Pobierz z witryny Microsoftu bezpłatny program ActiveSync (wersja 4.5 działa bez problemu) i zainstaluj na swoim komputerze.
- Połącz (otrzymanym w komplecie z Akirą) kablem USB Akirę z komputerem.
- Skonfiguruj w oknie programu (Plik/Ustawienia połączenia) automatyczne łączenie z Akirą.
- Wciśnij w oknie programu przycisk "Eksploruj"
- zanim zaczniesz grzebać w Akirze zrób na dysku swojego komputera kopię zapasową katalogu flash_storage, a także przy pomocy wspomnianego ActiveSync (Narzędzia/ Tworzenie kopii zapasowych/przywracanie/Pełna kopia zapasowa) tą pełną kopię zapasową wykonaj; obie kopie spakuj i zarchiwizuj w bezpiecznym miejscu.

Jeśli ActiveSync nie chce działać przeczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2135

Teraz możesz "zwiedzać" zawartość softu Akiry i kopiować na twardy dysk wybrane pliki i foldery.

2. Total Commander z dodatkiem WinCEfs
- jeśli nie masz w swoim komputerze zainstalowanego Total Commandera, pobierz go ze strony www.ghisler.com i zainstaluj.
- pobierz również z tej strony dodatek do TC pod nazwą "WinCEfs"
- jeśli w oknie TC klikniesz na pobrany spakowany RAR'em plik wincefs, wyskoczy okienko z zapytaniem, czy chcesz zainstalować ten dodatek
- Zaakceptuj propozycję
- Po wybraniu w oknie TC - Połączenie sieciowe/WinCE Device (przy uruchomionym ActiveSync) połączysz się z Akirą.
- Możesz kopiować, usuwać, edytować, przesuwać, zmieniać nazwy plików i katalogów bezpośrednio w oknie TC i to wszystko na dużym ekranie Twojego monitora, z użyciem myszy i klawiatury.

Jeśli nie zadziała opcja automatycznej instalacji skorzystaj z linku dasior591 : http://www.goclever.yoyo....hp?article_id=2 aby dowiedzieć się jak dokonać instalacji ręcznie.

3. Do edycji rejestru Akiry (tak z poziomu nawigacji jak i z poziomu Twojego komputera) służą specjalne edytory.
- z poziomu komputera - CERegEditor ( http://ceregeditor.mdsoft.pl/index.php ).
- z poziomu nawigacji - RegEdit (3 szt. w Apteczce).

Awatar użytkownika
Betas
Posty: 475
Rejestracja: 24 lip 2007, 20:10
Lokalizacja: Debrzno/Dortmund
Kontakt:

Post autor: Betas » 27 maja 2010, 22:06

Dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
Bastuś
Posty: 544
Rejestracja: 03 sie 2009, 18:58
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

Post autor: Bastuś » 31 paź 2010, 12:26

Dzisiaj ja od Was potrzebuje pomocy. Wczoraj na imprezie zrobiliśmy sobie przedwczesne "Andrzejki" :mrgreen: Podczas zabawy kilka kropel wosku poleciało mi na spodnie jeansowe, a że nie poczułem tego, to wosk wysechł i zostały mi takie plamy. Zna ktoś może sposób żeby takie plamy usunąć, dodam że zdrapywanie tego wosku nie wchodzi w gre, ponieważ moge sobie zniszczyc nowe spodnie, które mnie troszke kosztowały :-/

p.s. Może Kasia ma jakieś dobre rady, bo pranie, sprzątanie i prasowanie to takie dziedziny życia, w których lepiej radzą sobie kobiety :lol:

Awatar użytkownika
T-Mac
Posty: 2013
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:55
Kontakt:

Post autor: T-Mac » 31 paź 2010, 14:06

Ja bym spróbował z żelazkiem i papierem pergaminowym/ręcznikiem papierowym. Sam nigdy jeszcze tego nie robiłem, ale innego sposobu na "problemy woskowe" nie znam...
ORLANDO MAGIC, BORUSSIA DORTMUND, MARIA SHARAPOVA & SCUDERIA FERRARI MARLBORO... 8-)

Awatar użytkownika
qbar85
Posty: 988
Rejestracja: 11 lis 2007, 13:27
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: qbar85 » 31 paź 2010, 14:40

Naszyj sobie w tym miejscu naszywkę z herbem BVB. Sam jeszcze nigdy tego nie próbowałem, ale myślę, że powinno pomóc.

Awatar użytkownika
Bastuś
Posty: 544
Rejestracja: 03 sie 2009, 18:58
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

Post autor: Bastuś » 31 paź 2010, 15:33

qbar85, chyba jednak spróbuje metodą T-mac'a :mrgreen:

Tooommeeek
Posty: 7068
Rejestracja: 11 cze 2009, 11:39
Kontakt:

Post autor: Tooommeeek » 31 paź 2010, 20:21

A widziales gdzies takie naszywki/do wprasowania z herbem BVB?

Awatar użytkownika
weidenfeller1
Posty: 1712
Rejestracja: 27 wrz 2007, 11:19
Kontakt:

Post autor: weidenfeller1 » 31 paź 2010, 20:26

z tym żelaskiem najlepszy spsoob:) albo kup sobie jakies srodki specjalne;P

Awatar użytkownika
hesus
Posty: 2291
Rejestracja: 24 sty 2009, 13:59
Lokalizacja: Elbląg - Darłowo
Kontakt:

Post autor: hesus » 31 paź 2010, 21:29

1 z brzegu z google :P

http://forum.wzorki.info/offtopic/1695- ... rania.html

GOOGLE nie gryzie :)

Awatar użytkownika
Kazelot
Posty: 698
Rejestracja: 22 lip 2009, 19:26
Lokalizacja: Rybnik/Belfast
Kontakt:

Post autor: Kazelot » 17 lis 2010, 12:07

Pomożecie? Zdechła mi wczoraj moja mysz! Tragedii jednak nie ma, bo chodzi o taką komputerową, bezprzewodową :mrgreen: Pomóżcie mi wybrac jakiegoś nowego fajnego gryzonia, plizzz. Po szybkim przeglądnięciu internetu myślę, że będę wybierał pomiędzy tą: KLIK a tą: KLIK
Chyba, że macie jakieś swoje propozycje.

Awatar użytkownika
T-Mac
Posty: 2013
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:55
Kontakt:

Post autor: T-Mac » 17 lis 2010, 16:44

Obie wpadają w oko, więc ciężko doradzić konkretny model... ;-)
ORLANDO MAGIC, BORUSSIA DORTMUND, MARIA SHARAPOVA & SCUDERIA FERRARI MARLBORO... 8-)

Awatar użytkownika
Kazelot
Posty: 698
Rejestracja: 22 lip 2009, 19:26
Lokalizacja: Rybnik/Belfast
Kontakt:

Post autor: Kazelot » 18 lis 2010, 12:05

Ja właśnie wybrałem je, bo mi wpadły w oko. Chodzi mi tu bardziej o wasze zdanie na temat ich funcjonalności. Może ktoś z Was używa takich lub podobnych albo ma większe doświadczenie z myszkami hihihi :-P Wolałbym tą z Logitechu, ale ta druga wydaje mi się jakaś taka wygodniejsza :-)

Awatar użytkownika
hesus
Posty: 2291
Rejestracja: 24 sty 2009, 13:59
Lokalizacja: Elbląg - Darłowo
Kontakt:

Post autor: hesus » 18 lis 2010, 12:22

Z myszkami jest tak, ze wybierasz taka która ci dobrze leży w dłoni. Poza cena, nazwa w większości niczym innym się nie różnią, chyba ze jest to typowa myszka dla gracza z bajerami.

Awatar użytkownika
Kazelot
Posty: 698
Rejestracja: 22 lip 2009, 19:26
Lokalizacja: Rybnik/Belfast
Kontakt:

Post autor: Kazelot » 18 lis 2010, 12:28

Te dwie różnią się jeszcze tym, że ta z Logitechu jest laserowa a Microsoftu używa jakiejś tajemniczej technologii "BlueTrack", może komuś z Was coś to mówi, bo mi zupełnie nic :-/

Awatar użytkownika
T-Mac
Posty: 2013
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:55
Kontakt:

Post autor: T-Mac » 18 lis 2010, 16:58

Kazelot pisze:Wolałbym tą z Logitechu, ale ta druga wydaje mi się jakaś taka wygodniejsza :-)
Mam podobne odczucia... :mrgreen:

Ja generalnie większą sympatią darzę Logitecha i swoją myszkę mam od nich (przewodową). Logo się prawie zupełnie zatarło, ale myszka służy mi już wiele lat i nie narzekam. Powoli rozglądam się jednak za nową i prawdopodobnie też Logitecha... :-)
ORLANDO MAGIC, BORUSSIA DORTMUND, MARIA SHARAPOVA & SCUDERIA FERRARI MARLBORO... 8-)

Awatar użytkownika
Neo
Posty: 953
Rejestracja: 20 cze 2008, 15:56
Kontakt:

Post autor: Neo » 18 lis 2010, 17:09

Z tego co się orientuje to obie firmy jeśli chodzi o tego typu sprzęt są na podobnym poziomie. JA bym brał logitecha, mimo fajniejszego wyglądu mychy z redmond. Głównie z uwagi na:

Microsoft
BlueTrack Technology does not work on clear glass or mirrored surfaces.

Logitech
Work where other mice fail, even on glass, with Logitech Darkfield Laser Tracking

No chyba, że korzystasz wyłącznie na podkładce. Bateria w logitechu też dłużej trzyma :)
chairmen and directors come and go, managers come and go, players come and go but the supporters are there forever !

Awatar użytkownika
Kazelot
Posty: 698
Rejestracja: 22 lip 2009, 19:26
Lokalizacja: Rybnik/Belfast
Kontakt:

Post autor: Kazelot » 18 lis 2010, 17:46

Dzieki chlopaki, na tego typu porade wlasnie czekalem :) Potwierdziliscie moje przemyslenia, bo tez lekko faworyzowalem ta z Logitecha. Dzieki, zamowie jak wroce do domu.

Awatar użytkownika
Adek
Posty: 1033
Rejestracja: 16 cze 2007, 01:32
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: Adek » 18 lis 2010, 22:25

Ja też używam Logitecha i spokojnie moge Ci ja polecic. Spadła mi już chyba milion razy i nic sie z nia nie dzieje :D

Awatar użytkownika
Kazelot
Posty: 698
Rejestracja: 22 lip 2009, 19:26
Lokalizacja: Rybnik/Belfast
Kontakt:

Post autor: Kazelot » 19 lis 2010, 15:19

Dzięki. Zamówienie już poszło, teraz tylko czekac na dostawę :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości